Onze cultuur

Bij Visser Contactlenzen werk je niet alleen aan een oplossing, maar ben je van a tot z verantwoordelijk voor je cliënten. Je doet je werk op de manier die het best bij jou en je cliënten past. In volle vrijheid.

Waarom je ons wilt versterken

Ondanks de grote groei van Visser Contactlenzen is de organisatie nog steeds een echt familiebedrijf. Maar dan wel een familiebedrijf met de voordelen van een grote, stabiele organisatie. Dat zie je in alles terug. Zo staan we bij Visser Contactlenzen niet alleen achter, maar ook naast onze mensen. We zorgen voor een veilige – en zeer gezellige – werksfeer binnen een organisatie waar de lijntjes kort zijn en er geen sprake is van hiërarchie. We doen wat we zeggen, zeggen wat we doen en zorgen zo dat de zaken goed geregeld zijn. Van leaseauto tot scholing; wij zorgen dat je krijgt wat je nodig hebt om het beste uit jezelf te halen.

We leggen de lat hoog, maar daar krijg je ook veel voor terug. Sowieso een goed salaris (niet conform een ziekenhuis CAO, maar beter), goede arbeidsvoorwaarden, goede producten en apparatuur om mee te werken, slimme en aardige collega’s en we organiseren leuke uitjes en festiviteiten. Denk aan een leuke attentie als je jarig bent, borrels, het vieren van jubilea en Sinterklaas, kerstpakketten en bedrijfsuitjes. De persoonlijke aandacht voor jou en je collega’s is groot binnen dit bedrijf.

Merel Oerlemans, optometrist

‘Je hebt cliënten die een hoornvliestransplantatie hebben ondergaan en er al een heel traject op hebben zitten. Als je de cliënt met een lens weer goed kunt laten zien geeft dat veel voldoening.'

Jeroen Mulder, optometrist en manager specialisten

‘Je bent bij ons van begin tot eind zelf verantwoordelijk voor je cliënt. In de 2e lijn doe je werk voor de oogarts, bij ons werk je samen met de oogarts. Jij hebt expertise, jij bepaalt of een lens geschikt is of niet.’

Bert de Smidt, marketing en communicatie adviseur

‘Je bent verantwoordelijk, maar je staat er niet alleen voor. Met bijna 40 specialisten zijn er meer dan 500.000 oogzorguren aan ervaring aanwezig binnen de organisatie. Er is dus een enorme database aan kennis die je kunt raadplegen.’

Jeanet van Zoest, directiesecretaresse

'De bestuurders en managers doen er veel aan om het de medewerkers naar hun zin te maken. Als er problemen zijn, dan worden die zo snel mogelijk opgelost. Zo is iedereen verzekerd van een prettige werkplek.'

Werken bij Visser Contactlenzen betekent ook:

  • Bijdragen aan een ambitie. Binnen Nederland zijn wij de absolute marktleider, maar we kijken verder. Wij willen ook wereldwijd toonaangevend zijn in comfortabel zien. Door mensen met complexe oogproblemen kwaliteit van leven te geven door de beste oplossingen te bieden voor een optimaal zicht.
  • Passie inzetten om ingewikkelde puzzels op te lossen. De oogproblemen die je bij ons tegenkomt zijn divers en er bestaat geen handboek voor medische contactlenzen. Aan jou de taak om elke casus apart te beoordelen en een optimale oplossing te bieden voor je cliënt. Dat schept een band met je cliënt en maakt je werk heel persoonlijk.
  • Veel diversiteit binnen je werk. We werken veel met de 1ᵉ- en 3ᵉ-lijnszorg samen. Binnen die samenwerking ben je vaak de gesprekspartner van de oogartsen uit ziekenhuizen en oogklinieken. Dat biedt veel afwisseling in je werk en geeft veel eigen verantwoordelijkheid.
  • Innoveren en wereldwijd van betekenis zijn. Binnen de oogzorg gebeurt veel. Om oogproblemen van nu en in toekomst op te (kunnen) lossen zijn doorlopend innovaties nodig. Wij zitten bovenop de ontwikkelingen en lopen wereldwijd voorop in onderzoek. En de kennis die we opdoen delen we met het vakgebied. Wereldwijd zijn we betrokken bij congressen, innovaties en onderzoeken en worden onze artikelen overal gepubliceerd.
  • We doen veel aan ontwikkeling en verdiepen graag ons vakgebied. Zo komen onze optometristen bijvoorbeeld regelmatig samen om kennis te delen, nieuwe ontwikkelingen, best practices en onderzoeken te bespreken en is er veel aandacht voor casuïstiek. Ook hebben we een nauwe band met OVN, waar je terecht kunt voor intervisie en bijscholing. Zo leren we van elkaar en blijven we vooroplopen. Al onze kennis wordt geborgd in de Visser Academie, de interne vakopleiding door en voor vakgenoten.
  • Samen sta je sterker. Waar je ook werkt, op één van de hoofdvestigingen of op één van de werklocaties, je staat er niet alleen voor. Zo werk je altijd samen met een team van assistenten en specialisten en staan het servicebureau en het management altijd voor je klaar om te helpen. Dat de lijntjes binnen ons bedrijf kort zijn, maakt het net even makkelijker, laagdrempeliger en informeler.

Nog vragen?