Over ons
Over ons

Over Visser Contactlenzen

Onze expertise

Visser Contactlenzen is dé specialist als het gaat om de perfecte aanmeting van (medische) contactlenzen, zelfs bij complexe oogaandoeningen.

Wij hebben passie voor ons vak, blijven ons vernieuwen en staan altijd klaar voor onze cliënten en elkaar. Dat doen we al sinds 1977. Waarbij we veel tijd steken in onderzoek. Op zoek naar innovaties die het verschil maken in de kwaliteit van leven van onze cliënten.

Met een ervaren team van optometristen en de Visser Academie, waar alle kennis en protocollen zijn ondergebracht. Verdeeld over 9 hoofdvestigingen en 22 andere locaties binnen oogklinieken en ziekenhuizen werken er bij ons zo’n 100 collega’s. Vrouwen en mannen. Jong en oud. Heel divers. Allemaal met passie voor het vak. #TeamVisser!

Bekijk onze vacatures

01:00

Proef de sfeer bij ons!

Familiebedrijf

#TeamVisser vormt een informele club van experts met passie voor hun vak. Op elk gebied. Met daarbij de voordelen van een grote organisatie. Zo houden we ervan zaken goed te regelen voor de mensen die bij ons werken. Dat zie je aan onze arbeidsvoorwaarden. We houden ook van zelfstandigheid, eigen verantwoordelijkheid, kennis delen en innoveren. Nog steeds zijn er leden van de familie Visser actief binnen het bedrijf. Zo is Esther-Simone Visser bij het bedrijf werkzaam als optometrist en directielid. Naast haar werk in de spreekkamer is ze betrokken bij diverse onderzoeken, de Visser Academie en geeft ze presentaties in binnen- en buitenland.

Op meerdere locaties dezelfde passie in je werk kunnen leggen

Ons hoofdkantoor vind je in Nijmegen midden in het centrum aan de St. Annastraat, die jaarlijks tijdens de Vierdaagse wordt omgedoopt tot Via Gladiola. Onze andere hoofdvestigingen en werklocaties vind je verspreid over het land. Van Utrecht tot Maastricht én in Rotterdam.

En waar je ook komt, op alle vestigingen en werklocaties vind je betrokken collega’s die samen de schouders eronder zetten en voor elkaar klaar staan. Echte specialisten met verstand van zaken en passie voor het vak. Of zoals door anderen weleens wordt gezegd: “Als ze het bij Visser Contactlenzen niet weten, dan weet niemand het.”

Visser Academie: de kennisbank

We buigen ons dagelijks over de oogproblemen van onze cliënten. Dat zijn complexe puzzels, waarbij de oplossing veel bijdraagt aan de kwaliteit van leven van onze cliënten. Daarvoor werken we optimaal samen met oogartsen in de 1e- en 3e-lijnszorg en leren we continu bij. We investeren in de kwaliteit van onze kennis en van onze mensen.

We delen kennis en leiden op binnen onze eigen Visser Academie. En met succes. Wereldwijd zijn we betrokken bij congressen, innovaties en onderzoeken en worden we overal gepubliceerd. Daarmee maken we ons vakgebied steeds een stukje beter en creëren we een innovatieve omgeving waar jij als collega het verschil kunt maken.

Impressie

Algemeen 5

P1034430

P1034392

Merel liggend

Karolien liggend

P1034466

P1034429

P1034302

P1029674

Magazijn liggend

Onze cultuur

Bij Visser Contactlenzen werk je niet alleen aan een oplossing, maar ben je van a tot z verantwoordelijk voor je cliënten. Je doet je werk op de manier die het best bij jou en je cliënten past. In volle vrijheid.

Wij hebben passie voor ons vak, blijven ons vernieuwen en staan altijd klaar voor onze cliënten en elkaar. Dat doen we al sinds 1977. Waarbij we veel tijd steken in onderzoek. Op zoek naar innovaties die het verschil maken in de kwaliteit van leven van onze cliënten.Ondanks de grote groei van Visser Contactlenzen is de organisatie nog steeds een echt familiebedrijf. Maar dan wel een familiebedrijf met de voordelen van een grote, stabiele organisatie. Dat zie je in alles terug. Zo staan we bij Visser Contactlenzen niet alleen achter, maar ook naast onze mensen. We zorgen voor een veilige – en zeer gezellige – werksfeer binnen een organisatie waar de lijntjes kort zijn en er geen sprake is van hiërarchie. We doen wat we zeggen, zeggen wat we doen en zorgen zo dat de zaken goed geregeld zijn. Van leaseauto tot scholing; wij zorgen dat je krijgt wat je nodig hebt om het beste uit jezelf te halen.

We leggen de lat hoog, maar daar krijg je ook veel voor terug. Sowieso een goed salaris (niet conform een ziekenhuis CAO, maar beter), goede arbeidsvoorwaarden, goede producten en apparatuur om mee te werken, slimme en aardige collega’s en we organiseren leuke uitjes en festiviteiten. Denk aan een leuke attentie als je jarig bent, borrels, het vieren van jubilea en Sinterklaas, kerstpakketten en bedrijfsuitjes. De persoonlijke aandacht voor jou en je collega’s is groot binnen dit bedrijf.

Bekijk onze vacatures

“Je hebt cliënten die een hoornvliestransplantatie hebben ondergaan en er al een heel traject op hebben zitten. Als je de cliënt met een lens weer goed kunt laten zien geeft dat veel voldoening.”

Merel, optometrist

“Het fijne bij Visser is dat je je eigen ruimte hebt en met je eigen cliënten bezig kan zijn, maar als je iemand nodig hebt, kom je heel makkelijk in contact met één van de vele collega's die op andere locaties aan het werk zijn.”

Ahmed, optometrist

“We streven bij Visser altijd naar het hoogst haalbare voor de cliënt. Er is interne training en we gaan samen naar congressen. We streven dus gezamenlijk naar hetzelfde doel.”

Karolien, senior optometrist

“Je bent bij ons van begin tot eind zelf verantwoordelijk voor je cliënt. In de 2e lijn doe je werk voor de oogarts, bij ons werk je samen met de oogarts. Jij hebt expertise, jij bepaalt of een lens geschikt is of niet.”

Jeroen, optometrist en manager specialisten

“De bestuurders en managers doen er veel aan om het de medewerkers naar hun zin te maken. Als er problemen zijn, dan worden die zo snel mogelijk opgelost. Zo is iedereen verzekerd van een prettige werkplek.”

Jeanet, directiesecretaresse

Werken bij Visser Contactlenzen betekent ook:

  • Bijdragen aan een ambitie. Binnen Nederland zijn wij de absolute marktleider, maar we kijken verder. Wij willen ook wereldwijd toonaangevend zijn in comfortabel zien. Door mensen met complexe oogproblemen kwaliteit van leven te geven door de beste oplossingen te bieden voor een optimaal zicht.

  • Passie inzetten om ingewikkelde puzzels op te lossen. De oogproblemen die je bij ons tegenkomt zijn divers en er bestaat geen handboek voor medische contactlenzen. Aan jou de taak om elke casus apart te beoordelen en een optimale oplossing te bieden voor je cliënt. Dat schept een band met je cliënt en maakt je werk heel persoonlijk.

  • Veel diversiteit binnen je werk. We werken veel met de 1ᵉ- en 3ᵉ-lijnszorg samen. Binnen die samenwerking ben je vaak de gesprekspartner van de oogartsen uit ziekenhuizen en oogklinieken. Dat biedt veel afwisseling in je werk en geeft veel eigen verantwoordelijkheid.

  • Innoveren en wereldwijd van betekenis zijn. Binnen de oogzorg gebeurt veel. Om oogproblemen van nu en in toekomst op te (kunnen) lossen zijn doorlopend innovaties nodig. Wij zitten bovenop de ontwikkelingen en lopen wereldwijd voorop in onderzoek. En de kennis die we opdoen delen we met het vakgebied. Wereldwijd zijn we betrokken bij congressen, innovaties en onderzoeken en worden onze artikelen overal gepubliceerd.

  • We doen veel aan ontwikkeling en verdiepen graag ons vakgebied. Zo komen onze optometristen bijvoorbeeld regelmatig samen om kennis te delen, nieuwe ontwikkelingen, best practices en onderzoeken te bespreken en is er veel aandacht voor casuïstiek. Ook hebben we een nauwe band met OVN, waar je terecht kunt voor intervisie en bijscholing. Zo leren we van elkaar en blijven we vooroplopen. Al onze kennis wordt geborgd in de Visser Academie, de interne vakopleiding door en voor vakgenoten.

  • Samen sta je sterker. Waar je ook werkt, op één van de hoofdvestigingen of op één van de werklocaties, je staat er niet alleen voor. Zo werk je altijd samen met een team van assistenten en specialisten en staan het servicebureau en het management altijd voor je klaar om te helpen. Dat de lijntjes binnen ons bedrijf kort zijn, maakt het net even makkelijker, laagdrempeliger en informeler.

Join #TeamVisser

Zie jij jezelf al werken bij Visser Contactlenzen? Bekijk dan of er een vacature is die bij jou past.

Bekijk vacatures